Esittely

Nautelankosken museo on arkeologis-kulttuurihistoriallinen paikallismuseo. Nautelankosken museoon kuuluvat Lauri Nautelan museo, Liedon kotiseutumuseo, vesimylly, sauna ja aitta. Nautelankosken museota ylläpitää Nautelankoski-säätiö.

Lauri Nautelan museossa voi tutustua perusnäyttelyyn Kivikauden pyyntimiehen jäljillä, Aurajoki-dioraamaan, Lauri Nautelan kirjoihin sekä kauden näyttelyyn.
Liedon kotiseutumuseorakennus on myllärintuvan paikalle siirretty ja myllärintuvaksi sisustettu Jonkarin tupa, joka on ollut alun perin Hakulan kylässä sijainneen Jonkarin umpipihan väentupa. Kotiseutumuseon kamjossa voi tutustua myös teemanäyttelyihin.
Vesimylly on kuulunut alun perin Nautelan kartanolle. Myllyn generaattori tuottaa sähköä museon käyttöön.

Museon alueella on Kukkarkosken kivikautinen asuinpaikka ja kalmisto, joiden alueelta löytyneitä esineitä on esillä Lauri Nautelan museossa.
Nautelankoski on Aurajoen suurin koski. Koskialueen rantalehdot on rauhoitettu luonnonsuojelualueeksi, johon voi tutustua polkua pitkin.


Lauri Nautelan museossa on kahvio ja museopuoti, josta voi ostaa kahvin ja teen lisäksi kahvileipää, jäätelöä, limonaadia, mehua, karamelleja, postikortteja, kirjoja ja muita tuotteita. Kahviosta voi myös tilata ennakkoon ryhmäruokailun tai -kahvituksen. Kahvion yhteydessä on auditorio, jonka voi varata esimerkiksi kokousta varten.

Nautelankosken museo sijaitsee Liedon asemanseudulla Turun lähistöllä.


Museon syntyhistoria

Paluu etusivulle
Linkkejä:
Kuvagalleria
        

Yhteystiedot

Nautelankoski-säätiö

Museoalueen kartta

Museon sijainti

Pääsymaksut ja opastukset

          

Ryhmät

Koulut

Teemakierrokset

Tapahtumakalenteri

Näyttelyt

Poimintoja museon kokoelmista

Museon blogi


© Nautelankoski-säätiö, päivitetty 17.6. 2014