Koulut, päiväkodit ja kerhot

Koululaiset ja päiväkoti- sekä kerhoryhmät ovat tervetulleita viettämään monipuolista päivää Nautelankosken museossa esimerkiksi muinaistekniikan parissa tai retkeilemällä kosken rannan luontopolulla. Museon näyttelyiden aihepiireihin ja luontoon liittyvään materiaaliin voi etukäteen tutustua Nautelankosken verkkomuseossa.

Tulentekoa

Museon pääsymaksu koululaisilta ja päiväkoti- sekä kerhoryhmiltä on 1 €/oppilas/lapsi . Opettajilta, ohjaajilta ja avustajilta ei peritä maksua. Pääsymaksuun sisältyy opastettu museokierros, jonka sisältö ja kesto sovitetaan ryhmäläisten ikää ja muita tarpeita vastaavaksi. Museokierros pienimille vieraille voi sisältää esimerkiksi satuhetken kotiseutumuseon tuvassa.

Perinteisten museokierrosten lisäksi Nautelankosken museo tekee koululaisille tutuksi kivikauden ihmisen arkipäivän askareita muinaistekniikan avulla.

Muinaistekniikkaa museossa

Tutustutaan kivikauteen ja kivikauden ihmisen elämään sekä näyttelyn avulla että keskustellen. Opastuksen lisäksi voidaan esimerkiksi punoa pajunniininyöriä, ampua jousella tai kokeilla tulen sytyttämistä jousiporalla.

Muinaistekniikkapäivän hinta riippuu opastuksen kestosta ja sisällöstä
alkaen 2 €/oppilas. Kysy eri vaihtoehtoja museosta!

Tiedustelut: puh. (02) 489 2400.

Liedon koulut ja päiväkodit

Oppilaita Nautelankosken museo kutsuu vuosittain lietolaisia alakoululaisia tutustumaan museoon osana koulujen opetussuunnitelmaa. Koululaispäivien aikana tutustutaan käytännössä historian ja biologian tunneilla opittuihin asioihin ja elävöitetään niitä. Päiväkodit ja perhepäivähoitoryhmät ovat tervetulleita museovierailulle sopimuksen mukaan. Lietolaisten ryhmien vierailut ovat maksuttomia.

Kotiseutuperinteen koululaispäivät

Toisen luokan oppilaille syyslukukaudella. Tutustutaan kotiseutumuseoon ja siihen miten ennen on eletty. Myllyssä selviää, miten saadaan jauhoja leipää varten.

Luonnon ja luonnonsuojelun koululaispäivät

Kolmannen luokan oppilaille kevätlukukaudella. Puhutaan luonnossa liikkumisesta ja luonnonsuojelusta. Kierretään luontopolku tehtäviä tehden.

Muinaistekniikan koululaispäivät

Viidennen luokan oppilaille syyslukukaudella. Tutustutaan kivikauteen ja kivikauden ihmisen elämään. Koululaispäivän aikana kokeillaan myös jotain kivikauden ajan muinaistekniikkaa. Koululaispäivillä on mm. tehty ongenkoukkuja, punottu pajun niininyöriä verkkoa varten, perattu kalaa ja yritetty sytyttää tulta jousiporalla.


© Nautelankoski-foundation, updated 8.4. 2010