Usein kysyttyä


Milloin museo on avoinna?

Museo on avoinna kaikkina aikoina (niin kesällä kuin talvella, arkena kuin viikonloppuisin) sopimuksesta. Lisäksi museo on avoinna erikseen ilmoitettavina tapahtumapäivinä sekä
kesällä 14.6. - 16.8.2015 joka päivä klo 12 - 17.

Lisätietoja museon tapahtumapäivistä löydät tapahtumakalenterista.


Saako museossa valokuvata?

Kotiseutumuseossa ja myllyssä saa kuvata ilman salamaa omaan käyttöön (matkamuistoksi).
Lauri Nautelan museossa saa kuvata ilman salamaa omaan käyttöön (matkamuistoksi) teemanäyttelyä ja kivikauden pienoismallia. Kivikauden näyttelyn vitriineitä ei saa kuvata ilman Museoviraston lupaa.

Museon ulkoalueella tapahtuvista hää-, juhla- yms. kuvauksista pyydetään ilmoittamaan museon henkilökunnalle.


Milloin Lauri Nautelan museo on rakennettu ja kuka sen on suunnitellut?

Lauri Nautelan museo valmistui vuonna 2000. Rakennuksen on suunnitellut Schauman Arkkitehdit Oy, Frank Scauman. Sisustusarkkitehtina oli Ulla Reunanen.


Miksi Lauri Nautelan museo on moderni rakennus? Eikö vanhanmallinen olisi sopinut museoalueelle paremmin?

Lauri Nautelan museo on alusta pitäen suunniteltu ja rakennettu museoksi. Tällaisen rakennuksen on edustettava aikansa arkkitehtuuria. Myös muut alueen rakennukset kuvaavat oman aikansa rakentamistamistapoja ja -tyylejä. Jos Lauri Nautelan museosta olisi tehty esimerkiksi kotiseutumuseota muistuttava hirsitalo, loisi se vääriä mielikuvia rakennusajastaan. Lauri Nautelan museo edustaa vuosituhannen vaihteen modernismia.


Voiko museon tiloja vuokrata omaan käyttöön?

Kahvio ja sen yhteydessä sijaitseva auditorio ovat vuokrattavissa pienimuotoisiin tilaisuuksiin, kuten kokouksiin, luentoihin ja koulutustilaisuuksiin. Auditoriossa on 50 asiakaspaikkaa. Kahviossa on 30 asiakaspaikkaa, suuremmat ryhmät palvellaan vuoroissa. Kahviossa on inva-wc, mahdollisuus vaipan vaihtoon ja syöttötuoli.Tilojen vuokra riippuu käytetystä tilasta, välineistöstä ja varauksen kestosta.

Museon tilojen vuokrauksesta voi kysyä lisätietoja museon johtajalta tai amanuenssilta.


Saako museoalueelle tuoda koiran?

Koirat ovat tervetulleita museon piha-alueelle, mutta vain opaskoirat saavat tulla sisälle museokohteisiin. Nautelankosken luontopolku kulkee luonnonsuojelulain nojalla rauhoitetulla alueella, jonne ei saa viedä koiria.
Luonnonsuojelualueesta ja sen säännöistä vastaa Lounais-Suomen ympäristökeskus.


Voiko museon alueella grillata?

Museon alueella ei ole (eikä ole koskaan ollut) grillauspaikkaa. Omien grillien (myös kertakäyttöisten) tuominen museon alueelle ei ole luvallista. Museon alueeseen kuuluu vanhoja museorakennuksia, luonnonsuojelualuetta sekä muinaismuistoaluetta. Kaikkia näitä suojellakseen museo on kieltänyt grillauksen ja avotulen teon alueellaan.


Saako museoesineisiin koskea tai kotiseutumuseon tuoleilla istua?

Perussääntö museossa on, että esineisiin ei saa koskea eikä interiöörien sisustuksiin kuuluvilla huonekaluilla saa istua. Opas kertoo kävijöille, jos museossa on esineistöä, joihin saa tutustua myös koskemalla.

Lauri Nautelan museossa on kivikauden näyttelyn yhteydessä esinepöytä Kukkarkosken koskettava kivikausi, jonka esineisiin (sekä aitoihin että kopioihin) on lupa koskea. Kotiseutumuseossa vierailija voi istua tuvan kiinteillä penkeillä sekä keinutuolissa.

Jos epäilet, kuuluuko esine koskettaviin esineisiin, varmista asia oppaalta.Nautelankoski

Sotilaita kenttäradion ympärillä

Lietolaiset sodassa -sivusto Koululaissivusto
Näyttelyt

Tapahtumakalenteri

Poimintoja museon kokoelmista

Museon blogi

Museo Facebookissa

Projektit

Museoalueen kartta

Museon sijainti

Museon esittely

Kuvagalleria

Museoalueelle, kahvioon ja puotiin on vapaa pääsy.
Museokohteisiin voi tutustua aukioloaikoina.

Facebook


© Nautelankoski-säätiö, päivitetty 5.1. 2015