Liedon juhlavuoden ryijy on valmis

Kiitokset kaikille solmijoille!

Vuosi 2006 oli Liedon kunnan 675-vuotisjuhlavuosi. Nautelankosken museolla aloitettiin 13.1.2006 juhlavuoden ryijyn solmiminen. Ensimmäisen nukan ryijyyn solmi maaherra Rauno Saari. Ryijyn mallina käytettiin 1700-luvun kaksipuolista geometrisin kuvioin koristeltua lietolaisryijyä. Alkuperäinen Turun maakuntamuseon kokoelmiin kuuluva ryijy tutkittiin nukka nukalta ja sen perusteella tehtiin mallipiirros, jonka mukaan tämä uudennos toteutettiin.

Ryijyssä on molemmilla puolilla yhteensä 39 470 nukkaa. Liedon Sotaveteraanit ja Sotainvalidit solmivat viimeiset nukat 6.11.2006. Kädenjälkensä ryijyyn kävivät vuoden mittaan jättämässä mm. kaikkien Liedon alakoulujen kaikki luokat sekä museokävijät. Nyt ryijy on valmis. Sen solmimiseen osallistui yhteensä 2955 henkilöä.

Valmis ryijy esiteltiin Liedon kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa 6.12.2006.
Ryijyä säilytetään Nautelankosken museossa ja se on luetteloitu museon käyttötekstiilikokoelmiin kuuluvaksi.

Nautelankosken museon väki kiittää lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka tuellaan ja neuvoillaan ovat mahdollistaneet ryijyn aloittamisen sekä niitä lukuisia solmijoita ja talkoolaisia, jotka ovat ryijyn valmistumiseen antaneet oman merkittävän panoksensa!

Valmis ryijy kirkkoreessä

Sivua katsottu 5694 kertaa.


© Nautelankoski-säätiö, päivitetty 13.7. 2007